Buitenverblijven

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 43

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Een buitenverblijf, houten overkapping of terrasoverkapping hebben veel overeenkomsten. Het enige verschil is dat een buitenverblijf ook nog een berging of tuinhuis kan bevatten die dient als opslag van uw tuinaccesoires. Of u nu een buitenverblijf wil bouwen met of zonder overkapping, bij Bulko staan wij graag voor u klaar.

Vergunning buitenverblijven

Of u een vergunning nodig heeft voor een buitenverblijf of houten overkapping hangt af van de grootte. Over het algemeen heeft u geen vergunning nodig voor kleine- of middelgrootte verblijven. U kunt dan denken aan een prieel, veranda, sauna of een houten overkapping.

Bijbehorende gebouwen worden verdeeld in drie verschillende groepen.

 1. Gebouwen die binnen de 2,5 meter zone van de hoofdwoning worden gebouwd (achtertuin)
 2. Gebouwen buiten de 2,5 meter zone (achtertuin)
 3. Kleine gebouwen mits niet groter dan 2 bij 2 meter en niet hoger dan 1 meter (voortuin)

Vaak wordt er lastiger gedaan over gebouwen aan de voor- en zijkant van het hoofdgebouw. Als u voldoet aan de volgende maximale afmetingen, heeft u geen omgevingsvergunning nodig.

 • Binnen 2,5 meter zone. Maximaal 4 meter hoog, maximaal 0,3 meter boven de vloer van de eerste verdieping van de woning en niet hoger dan het hoofdgebouw waar u tegenaan bouwt
 • Buiten de 2,5 meter zone. Maximaal 3 meter hoog, totale oppervlakte van maximaal 30 vierkante meter en binnen 1 meter van naburig erf er voor maximaal 10 vierkante meter bebouwd mag worden. Buiten de 2,5 meter zone mag het bijgebouw niet gebruikt worden als slaapkamer of keuken
 • De afstand tussen het bouwwerk en openbaar toegankelijk gebied is minimaal 1 meter
 • Het bijgebouw mag niet voorzien zijn van andere soorten buitenruimtes, zoals een dakterras of balkon
 • Het achtererf mag niet meer dan de helft worden volgebouwd
 • Het bijgebouw mag niet gebouwd worden aan of bij een woonwagen, een tijdelijk hoofdgebouw of een recreatiewoning

Voor verdere informatie en het regelen van omgevingsvergunningen helpt Bulko Nederland u graag!

Levering buitenverblijf op locatie

Een buitenverblijf kopen vergt, afhankelijk van uw wensen, een redelijke investering. Om de prijs nog een beetje te drukken, hanteert Bulko Nederland over het algemeen ook een lage prijs voor de leveringskosten in Nederland. Wenst u het verblijf in Belgie geleverd te hebben, bedragen de kosten iets meer. 

Of u het verblijf nou wenst in Amsterdam, Utrecht, Amersfoort Zwolle, Sittard of Leiden, wij regelen altijd dat de leveringskosten gelijk blijven. Waar u rekening mee dient te houden, is of de bereikbaarheid van de plaats van bestemming goed is voor de levering.

 

 

 

Behoefte aan een kwalitatief houten bouwwerk? Bekijk ons assortiment!
Bouwwerk
 • meer
Houtsoort
 • meer
Dakvorm
 • meer