Houten schuur

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 44

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Houten schuur op maat!

Een houten schuur kan voor vele verschillende doeleinden gebruikt gaan worden. Van opbergruimte, garage tot aan hobbyruimte of werkplaats. De schuren zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, van schuurtje tot aan complete schuur. Iedere uitvoering is daarom ook verschillend. Voor al uw wensen kunt u bij ons terecht.

Wij helpen u graag om uw gewenste schuur te realiseren. Of het nu om een prefab schuur met daksingels gaat, of om een compleet geïsoleerde houten schuur met borstwering, gevlinderde vloer en dakpannen. Praktisch alles is mogelijk. Wij bedienen al onze klanten op maat.

Tip: Lees ook onze pagina's over een schuur bouwen of houten schuur onderhouden.

Materiaal voor het bouwen van prefab schuren of houten schuren.

Voordat u van start gaat met het bouwen of laten bouwen van uw schuurtje, is het verstandig eerst een duidelijk beeld voor ogen te hebben wat u wenst. Wij helpen u alvast een beetje op weg:

- Fundering: Wat is de ondergrond waarop uw schuur gebouwd gaat worden? Afhankelijk daarvan kan er gekozen geworden uit; een hardhouten ringbalk met piketpalen, hardhouten onderregel, betonbanden of zelfs een betonvloer met eventueel een gemetselde borstwering.
- Wandmateriaal: Welke houtsoort wenst u te gebruiken voor uw houten schuur? Tegenwoordig is Lariks/Douglas een veel toegepast type houtsoort, maar ook geïmpregneerd Vuren wordt veelvuldig toegepast (zowel in rabat als in gepotdekselde uitvoering). Wij werken tegenwoordig steeds meer met een nieuw type houtsoort, namelijk ThermoWood. ThermoWood heeft een thermische behandeling ondergaan, waardoor het niet meer behandeld hoeft te worden. ThermoWood vergrijsd wel snel, dus als u dit wenst te voorkomen gaat u het materiaal beitsen of schilderen. Tevens hebben wij Red Cedar, waarmee u gebruik maakt van het meest exclusieve materiaal. Red Cedar heeft een zeer lange levensduur, maar hier hangt wel een prijskaartje aan (vergelijkbaar met kunststof). Doordat alle garages worden gebouwd volgens het prefab garage systeem is het eveneens mogelijk de wanden zelf te isoleren. Eveneens het (zelf) aanbrengen van elektra is bij ons mogelijk.
- Ramen en deuren: De keuze voor ramen en deuren is eveneens geheel in handen van de klant. Eenvoudige geïmpregneerde Vuren deuren, Douglas deuren, hardhouten deuren, kunststof deuren of zelfs volledige electrische sectionaal deuren, behoren allemaal tot de mogelijkheid.
- Dakbedekking van uw schuur: Nadat u de fundering, houtsoort en ramen en deuren van uw schuur in kaart heeft gebracht bent u toegekomen aan het dak. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Afhankelijk of u een plat dak, kapdak of puntdak op uw schuur heeft. Bij een schuur met plat dak wordt standaard gebruik gemaakt van EPDM dakbedekking. Bij een prefab garage met kapdak of puntdak zijn er meerdere mogelijkheden. Denk aan daksingels, dakpanplaten, asbestvrije golfplaten, sneldekkers of dakpannen. Daarbij heeft u de keuze uit een PVC/zinken goot, afvoer en aluminium daktrim (plat dak).
- Zolder in uw houten schuur? Afhankelijk van de nokhoogte van uw schuur zou het tot de mogelijkheden behoren om uw schuur te voorzien van een zolder (opbergzolder of beloopbare zolder). Dit kan over de gehele afmeting van uw schuur of slechts over een gedeelte er van.

Zelf uw schuur bouwen of uw houten schuur laten bouwen ?

Nadat u uw wensen omtrent uw schuur in kaart heeft gebracht, bent u aangekomen om te beslissen of u de schuur zelf gaat bouwen of dat u deze laat monteren door het montageteam van Bulko. Het bouwen van maatwerk schuren is helaas niet zo makkelijk als dat men denkt. De reden hiervan is eigenlijk vrij simpel aan te geven. Aangezien geen enkele schuur gelijk is, is het helaas voor ons niet mogelijk om voor iedere uitvoering prefab schuur een uitgebreide opbouwbeschrijving te maken. U krijgt bij akkoord, en 10% aanbetaling, wel altijd de aanzichtstekeningen. En wat is er fijner als dat uw schuur ook binnen afzienbare tijd pronkt in uw tuin. Wij adviseren daarom om de bouw van uw houten schuur uit te besteden aan het montageteam van Bulko Nederland.

U bent nu gereed om geheel vrijblijvend uw offerte bij ons aan te vragen. Mocht u toch nog vragen hebben, staan onze medewerkes u graag te woord.

Behoefte aan een kwalitatief houten bouwwerk? Bekijk ons assortiment!
Bouwwerk
  • meer
Houtsoort
  • meer
Dakvorm
  • meer