Schuur bouwen bij Houtbouwmaatwerk.nl

Om een schuur te bouwen kunt u meerdere redenen voor hebben. Misschien heeft u ruimtegebrek en ziet u het als stalling voor bijvoorbeeld uw fietsen, gereedschap of grasmaaier? Maar heeft u er wel eens aangedacht dat het bouwen van een prachtige houten schuurtje ook een meerwaarde (financieel) kan zijn voor uw woning? Of u nu een gepotdekselde schuur, landelijke schuur, eiken schuur of boerschuur wilt plaatsen, bedenk vooraf goed waar uw houten schuur aan moet voldoen. Een relatief kleine investering kan een beduidende meerwaarde betekenen.

Waaraan moet u denken voordat de schuur gebouwd wordt?

  • De fundering van uw schuur: De fundering is erg belangrijk als u een houten schuur gaat bouwen. Indien de ondergrond onverhard is, kunt u kiezen uit een hardhouten ringbalk voorzien van piketpalen, een kunststof fundering, of een opgemetselde borstwering. Indien u een waterpas verharde ondergrond heeft (lees stoeptegels, stelconplaten of een betonvloer) is het verstandig de wanden van uw schuur, houten garage of tuinhuis, te plaatsen op een hardhouten fundering. Let wel op: de ondergrond waar het schuurtje komt dient ECHT waterpas te liggen!!
  • De wanden van uw schuur kunnen op verschillende wijze worden samengesteld. Allereerst dient u te kiezen voor de houtsoort die u wilt gaan gebruiken. Te denken valt aan geïmpregneerd vuren, onbehandeld of geïmpregneerd Lariks/Douglas, maar zelfs Eiken behoort bij ons tot de mogelijkheden. Nadat het materiaal is gekozen heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit rabat, of gepotdekseld aan brengen van het wandmateriaal (gepotdekselde schuur of landelijke schuur).
  • Ramen en deuren van uw houten schuur kunnen bij ons eveneens worden uitgevoerd in verschillende houtsoorten. Wij adviseren hardhouten ramen en deuren, omdat de werking beduidend minder is, waardoor de kans op knellen van ramen en deuren tot een minimum beperkt word.
  • Voor de dakbedekking van uw schuur kan gekozen worden uit dakshingels, dakpanplaten tot specifieke dakpannen. Aan u de keuze. Zelfs de binnenafwerking van de te bouwen schuur kunt u zelf bepalen. Dienen wij het geheel te isoleren, lichtpunten te monteren of elektra aan te leggen of gaat u dit zelf verzorgen.
  • Hemelwaterafvoer: wenst u PVC dakgoot of een zinken dakgoot? De keus is aan u.

Bouwen van een schuur is onze passie

Door onze jarenlange ervaring hebben wij de nodige ervaring met het bouwen van een schuur. Onze ambachtelijke, vakmensen helpen u graag om uw wens te vervullen. U maakt uw wensen aan ons kenbaar en wij bouwen vol passie de door u gewenste schuur.

Heeft u nog vragen over een schuur bouwen of wilt u een houten schuur kopen? In dat geval kunt u het beste even contact met ons opnemen. Graag staan wij u persoonlijk te woord. Bel gerust met 0525 - 63 40 04. Voor een schuur bouwen kunt ons elke werkdag bereiken van 09:00 tot 17:00. Ook kunt u al uw vragen over bouwen van een schuurtje stellen per mail naar verkoop@bulko.nl. Uiteraard bent u tijdens kantooruren ook welkom op ons adres.